Nieuws2019-02-22T21:35:06+00:00

Flink geschrokken

vrijdag, 22 februari, 2019|

De vakantie van onze jongens begon weer veel minder leuk dan gehoopt. Net als alle kinderen vinden Willem en Benjamin vakantie leuk. Maar veel kinderen op school waren ziek. Vandaag kreeg ook Willem koorts. Als een ander kind koorts heeft, is er vaak niks aan de hand.

Wij weten inmiddels goed, dat we dan meteen naar het ziekenhuis moeten. Het was erg druk in het ziekenhuis en het was vooral lang wachten op het aanprikken en de uitslag ervan. De verpleegkundig specialist was speciaal langer in het ziekenhuis gebleven, om Willem te helpen, zodat hij geen vreemd gezicht voor zich had. Heel fijn.

De uitslagen waren goed! Een ‘gewoon’ virus en dat mocht hij thuis uitzieken. Gelukkig was het geen vervelende bacterie, bijvoorbeeld op zijn onderhuidse ‘kastje’, dan had hij lang in het ziekenhuis moeten blijven…

Erg opgelucht, maar ook erg geschrokken, zijn ze net weer thuisgekomen. Fijn om weer thuis te zijn. Maar leuk is anders.

Op weg naar het ziekenhuis

Voorstellen van artiesten: Jurgen Stein en Rik Helmes

woensdag, 20 februari, 2019|

Wat is nu een benefietconcert zonder (fantastische!) artiesten? Via deze website zullen we de komende tijd artiesten die belangeloos meedoen aan het benefietconcert, voorstellen. Vandaag is het de beurt aan Jurgen Stein en Rik Helmes.

Voordat Jurgen professioneel musicalartiest werd, heeft hij meerdere producties meegedaan bij Musical Producties Gaanderen. In de “Wiz” was hij bijvoorbeeld de vogelverschrikker. (Het toeval wil, dat ik, de vader van Willem, toen de Blikken Man speelde).

Jurgen Stein debuteerde in 1996 in een professionele theatervoorstelling over Frank Sinatra van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht in Nederland. Daarna speelde hij in theatergroep Jeans en in de musicals Elisabeth en Rent. Voor die twee producties werd hij genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award.

In 2001 stond hij in de oorspronkelijke versie van de musical Kuifje en de Zonnetempel waar hij regelmatig de titelrol speelde.

Daarna volgden DoornroosjeSneeuwwitje14-18Wickie, de Musical en Piet Piraat en de Kleine Dino van Studio 100, en Scrooge en Dracula van Music Hall.

Hij bleef ook in Nederland actief en speelde rollen in The Sound of MusicCiske de RatKruimeltje en Soldaat van Oranje.

Afgelopen seizoen speelde hij met Martine de Jager in Arthur of hoe je koning kan worden en het theaterconcert Tijdloos Queen (XL) en Tijdloos Musical.

Jurgen werkt regelmatig als (stem)acteur en freelance sessiezanger voor het dubben van animatiefilms en series. Zo werkte hij mee aan de Vlaamse versies van Finding Dory en Vaiana. In 2016 waagde hij zijn kans in The Voice van Vlaanderen en wist door te dringen tot the battles als lid van ‘Team Bent’. Jurgen vormt samen met pianist Joeri de Decker het muzikale duo Tijdloos.

In 40-45 speelt Jurgen de rol van Wolff.

Rik Helmes (1982) kreeg zijn eerste pianolessen van Ben Simmes in de Gelderse Achterhoek. Vanaf zijn 13e was hij betrokken als begeleider van diverse koren. Hij studeerde klassiek piano op het ArtEZ conservatorium in Arnhem bij Frank Peters (Bachelor) en vervolgde zijn studie in Zwolle bij Sepp Grotenhuis, Frank van de Laar (piano) en Kelvin Grout (Liedbegeleiding).

 

Hij soleerde met het ArtEZ blaasorkest en was als repetitor betrokken bij diverse opera- en muziektheaterproducties. Met een beurs van de Leverhulme Trust volgde hij op de Royal Academy of Music in Londen een postgraduate als repetitor. Daar werkte hij met diverse pianisten, zangers, dirigenten en regisseurs uit de Londense operawereld.

 

Tegenwoordig is hij als pianist te vinden op diverse podia. Hij is voornamelijk actief als begeleider van zangers en koren, maar speelt daarnaast ook solistisch, in kamermuziek, symfonieorkesten, musical, opera en andere vormen van muziektheater. Met de voorstelling ‘van Ramses tot Rossini’ won hij samen met zangeres Diana van der Bent in 2016 de juryprijs op het festival Rijswijks Pracht en de tweede prijs van het publiek op het Delft Fringe Festival. Ook gaat hij door het land met de voorstelling ‘mijn lieve burgerhart’ in een muziektheaterversie van het 18e-eeuwse boek.

 

Met kamerkoor Musica Vocale uit Wageningen olv Rob Vermeulen maakte hij opnames voor radio 4 met werken van Reger, Schubert en Wolf. Daarnaast werkt hij met Maria João Carmo, Iris van het Veer en Esther Ree aan verschillende liedprogramma’s.

 

Rik Helmes geeft les op het Kunstbedrijf in Arnhem en heeft na het faillissement van muziekschool ’t Venster een prive-praktijk opgericht in Wageningen. In 2013 werkte hij als docent op de school of performing arts in Kathmandu (Nepal). Hij is lid van de EPTA en woonde hier onlangs congressen van bij in Reykjavik (2016) en Helsinki (2017).

Nieuws over het benefietconcert

dinsdag, 19 februari, 2019|

Van het concert des levens krijgt niemand een program. Maarrrrr: Van het concert voor Willem krijgt ieder een program!

Op deze pagina houden we je de komende tijd op de hoogte van vanalles rondom dit bijzondere concert.

De verkoop van de kaartjes is al volop bezig en de ruimte is beperkt, dus wees er op tijd bij.

Wij willen ook nu weer iedereen enorm bedanken voor hun inzet en goede wensen. We staan er niet alleen voor!

Benefietconcert voor Willem op 14 april in Amphion

maandag, 18 februari, 2019|

Eindelijk mogen we het bekend maken!

Op 14 april 2019 is er een uniek benefietconcert voor Willem, met medewerking van allerlei veelal professionele bands en artiesten.

Waar: Schouwburg Amphion in de Gelderlanderzaal.

Kaartjes kosten 17,50 en zijn al te koop via de website van Amphion Doetinchem (klik hier)

Wees er snel bij, want het concert is eenmalig en er is al veel belangstelling.

Meer nieuws volgt snel!

Wat ik heb meegemaakt (geschreven door Willem)

zondag, 17 februari, 2019|

Wat ik heb meegemaakt

Ik was al even ziek maar we wisten het niet. Toen ging oma dood. Zij had parkinsonisme. De ergere versie. Dat vonden we niet leuk. De dag na de begrafenis toen kwam ik uit bad en zakte ik door mijn benen. Toen ging mama met mij naar het ziekenhuis toe. Ze gingen heel vaak in mijn vingers bloed prikken. Uiteindelijk lukte het.

Toen zagen ze dat ik leukemie had. Toen moest ik van Amersfoort naar het Utrecht ziekenhuis. Ik moest meteen in het ziekenhuis blijven. Het eerste stuk moest ik 3 dagen per week daar zijn. Ik kreeg heel erg veel medicijnen. Een keer was ik zo bang dat ik me achter de verwarming verstopt had. Ik moest ook een sonde, maar die heb ik nu niet meer.

Maar gelukkig gebeurden er ook leuke dingen. Zoals dat er in het ziekenhuis leuke dingen georganiseerd worden. En dat de meiden van de voetbalclub met 14-0 hebben gewonnen voor ons. En er zijn ook stichtingen voor kinderen met kanker. Zoals van Aart en Aart. Die heet Stichting Zorgeloos Kind. Daarmee mogen we naar allerlei dingen, zoals motorrace en Efteling. En de Stichting Make a Wish. Door die Stichting mag ik in mei een dagje naar het Siam Waterpark en in een heel luxe hotel logeren. In de zomer mag ik ook weer mee met ZieZoZomerZooi. Dat is een kamp voor zieke kinderen. Heel leuk.

Als ik me niet goed voel, helpt het om op mijn iPad te spelen. Of met Lukas te zijn. Dat is de pgb. En met familie, die op bezoek komen. En andere mensen die gewoon op bezoek komen.

Ik wil heel graag in een gewoon huis wonen. Dan is er meer ruimte. Wil je ons helpen? Zeg het ook tegen je vrienden. Kijk op www.samensterkvoorwillem.nl

Groetjes Willem

Sportman Willem

maandag, 11 februari, 2019|

Onze sportman mocht vandaag zijn spierballen tonen tijdens diverse testjes bij het bewegingscentrum in het Prinses Maxima Centrum. Hier wordt gemeten en gekeken hoe hij beweegt, hoeveel spierkracht hij heeft, hoeveel conditie hij heeft, enz. En dat vergeleken met (gezonde) leeftijdsgenootjes.

De ziekte en de behandelingen hebben impact op de lichamelijke ontwikkeling en bewegingsmogelijkheden. Fysieke vaardigheden kunnen verloren gaan of minder goed lukken tijdens het behandelproces. Ik was zo apetrots op mijn kanjer!!

Bij de fietstest kon hij niet meer, maar hij heeft tot 3 keer toe een eindsprintje gedaan! Echte doorzetter.