Vandaag is Willem weer naar de slaapdokter geweest voor een lumbaalpunctie. Het is altijd weer spannend om af te moeten wachten of Willem nog steeds schoon is. Hieronder een kort verslagje van deze pittige dag.

Om half 8 vanmorgen waren Alinda en Willem al in het Prinses Maxima Centrum in Utrecht. Ook al is Willem vaak onder narcose geweest, hij vond het toch wel weer spannend. Niet zo gek natuurlijk. Ook moet je nuchter zijn onder narcose. Wij eten dan ook niet.

Zoals vaker de laatste tijd wilde het bloed bij het aanprikken niet uit het lijntje komen. Dat is echt pech hebben. Hij deed het wel heel erg goed vandaag. Allerlei gekke kunsten om het bloed toch nog te laten stromen, opnieuw aanprikken. Maar niks hielp. Ik had Benjamin naar school gebracht en was net op tijd voor de punctie.

Voor deze ene keer mocht het bloed tijdens de punctie worden afgenomen. Daarna mocht hij eindelijk eten. Een van de chemo’s was jammer genoeg te laat besteld, dus dat betekende twee uur extra wachten. Na een uurtje of 7 in het ziekenhuis mocht onze superkanjer eindelijk weer naar huis.

Hierboven zie je nog een keer de kralenketting van Willem. De kralen van vandaag zitten hier nog niet bij. Iedere kraal vertelt een verhaal. Alle witte wolkjes die je ziet, betekenen bijvoorbeeld dat Willem naar de slaapdokter ging.