Afgelopen zondag was het benefietconcert voor de actie Samen sterk voor Willem. Opgezet door de zus van Michiel en met vrijwillige medewerking van een heleboel lieve én talentvolle muzikale mensen. Samen hebben zij een fantastisch concert neergezet, waar we ons door muzikale verbinding echt ‘samen sterk’ voelden. “We are the champions”. Momentje van kippenvel, daar werd ik stil van…..

Opnieuw is er een geldbedrag opgehaald om de actie aan te vullen. En het lijkt alsof het uitkomt wat men wel eens zegt; als je iets echt wilt, spant het hele universum samen om het waar te maken…..

Want niet alleen levert de actie het gewenste geld op, maar ook op andere gebieden begint het te stromen. In onderhandeling met de bank is -dankzij Stichting Zorgeloos Kind- inmiddels rond dat met de opbrengsten van de actie “Samen sterk voor Willem” de restschuld geheel kan worden afgekocht. Plotseling is het gezin nu dus (bijna) ‘schuldenvrij’! Dankzij al jullie donaties…..

Voor perspectief op een ander huis, is het echter ook nodig om weer vast inkomen te krijgen. Het is Alinda en Michiel sinds kort beiden gelukt om een parttime baan te vinden. En dat terwijl de zorg voor Willem (en uiteraard ook voor Benjamin) nog steeds volop hun tijd, aandacht en energie vraagt…..

Het licht waar ze al zo lang naar op zoek zijn, lijkt nu toch echt te gaan schijnen. Een ander huis ligt daadwerkelijk binnen de mogelijkheden…….  Als Kerst dit jaar nu eens gevuld zou kunnen zijn met gezondheid, rust, de zekerheid en veiligheid van een fijn huis en vrij van geldzorgen…..

Samen sterk werkt dus echt. Daar word ik nou stil van…….

Iris